1 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη...

Ο όρος "κατάθλιψη" χρησιμοποιείται αρκετά συχνά από όλους μας, και ίσως να μην του δίνουμε πλέον την αρμόζουσα σημασία. Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή πάθηση, η οποία μπορεί να καταστρέψει ζωές...
Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και απλές καθημερινές ενέργειες, όπως το να σηκωθούμε από το κρεβάτι ή να ετοιμάσουμε πρωινό να μοιάζουν δύσκολες, ψυχοφθόρες διαδικασίες.

Η αντιμετώπιση και η θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί να είναι μια ακριβή διαδικασία που να απαιτεί εξειδικευμένους γιατρούς και ψυχολόγους. Παρόλα αυτά, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης σε ελαφριά μορφή μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τη βοήθεια κάποιου γιατρού. Διαβάστε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για σοβαρές περιπτώσεις, ο ρόλος εξειδικευμένου γιατρού και ψυχολόγου είναι αναντικατάστατος.


Αποφύγετε την απραξία


Δραστηριοποιηθείτε. Κάντε γυμναστική, διάβασμα, πάρτε μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή οτιδήποτε σας αποσπάει από τους λόγους ή το περιβάλλον που σας προκαλεί κατάθλιψη. Έτσι θα εκτονώσετε τη συσσωρευμένη ενέργειά σας και θα φτιάξετε τη διάθεσή σας.


Εκφραστείτε


Η κατάθλιψη πολλές φορές οφείλεται σε καταπιεσμένα αισθήματα και σκέψεις. Αν κρατάτε τις σκέψεις σας μέσα σας, τότε απλά δυσκολεύετε την κατάστασή σας. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να κλάψουν, γιατί φοβούνται ότι θα φανούν αδύναμοι. Το κλάμα όμως απελευθερώνει τα συναισθήματα και σας εκτονώνει. Προσοχή χρειάζεται στον τρόπο έκφρασής σας. Η έκφραση μέσα από βίαιες πράξεις δεν εκτονώνει τον θυμό. Αντίθετα είναι πολύ επικίνδυνη. Αν νοιώθετε ότι θέλετε να τα σπάσετε όλα ή να εκφραστείτε βίαια, θα ήταν καλύτερο να μιλήσετε με κάποιον ειδικό.


Συναναστραφείτε


Το περιβάλλον σας είναι πολύ σημαντικό. Οι φίλοι σας μπορούν να σας αποσπάσουν από όλα αυτά που σας προκαλούν άγχος και να σας θυμίσουν ότι υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα στην ζωή.


Πιστέψτε στον εαυτό σας


Πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε κατάθλιψη, γιατί απογοητεύονται από τον εαυτό τους. Μην έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση και φροντίστε τον εαυτό σας. Κάντε κάτι που σας κάνει να νιώθετε χαρούμενος. Βάλτε τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή σας και βάλτε στον εαυτό σας τη μεγαλύτερη προτεραιότητα. Το να είστε σωστός απέναντι στον εαυτό σας είναι το σημαντικότερο βήμα για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη.


Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι εφικτή. Χρειάζεται υπομονή, και να θυμάστε ότι η κακή διάθεση δεν είναι εύκολο να φύγει εν μια νυκτί. Χρειάζεται σταθερή προσπάθεια, και βήμα-βήμα μπορείτε να επιστρέψετε σε μια φυσιολογική ζωή και πάλι.






http://clopyandpaste.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου